Op heel veel websites zie je het, foto’s van al het personeel dat er werkt. Deze foto’s geeft de bezoeker van de site vaak een heel persoonlijk gevoel, welke kan helpen bij het maken van de keuze of ze nou met het betreffende bedrijf in zee moeten gaan of niet. Buiten dit persoonlijk gevoel, zorgt het er ook voor dat het bedrijf heel open en transparant lijkt en dat is nooit verkeerd.

Waar moet je rekening bij houden met het maken van deze foto’s?

Deze foto’s kun je niet zomaar met je eigen telefoon nemen en klakkeloos op je website plaatsen, er zijn wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Dit zijn onder andere de volgende:

  • Om wat voor bedrijf gaat het? Je wilt natuurlijk voorkomen dat je door deze foto’s een verkeerd beeld geeft van je bedrijf. Is de gang van zaken vaak heel informeel? Laat je personeel dat niet allemaal met pak op de foto gaan, dit geldt natuurlijk niet als er sprake is van een advocatenbureau of accountancy bedrijf. Wel is het belangrijk om eenheid te creëren op deze foto’s, bijvoorbeeld door het vasthouden aan dezelfde achtergrond of door het nemen van de foto’s om dezelfde locatie. Als het gaat om een bedrijf met bedrijfskleding loont het ook om iedereen met deze kleding te fotograferen.
  • Foto’s die je zelf neemt, zijn vaak niet goed genoeg om geplaatst te worden. Het is namelijk zo dat hier vaak een deel van de foto onscherp is, door gebruik te maken van een professioneel foto bedrijf zoals LINK Fotografie, ben je er van verzekerd dat je kwaliteit foto’s krijgt. Ook hebben deze bedrijven vaak tips en tricks over hoe iemand moet gaan zitten of staan om een open houding te creëren of met welke compositie ze gaan werken. Ook is het makkelijk om zo foto’s te laten maken van eventuele nieuwe medewerkers.

Extra’s voor op je website

Als deze foto’s binnen zijn gekomen, kan je ze natuurlijk gaan plaatsen. Vergeet natuurlijk ook niet de juiste namen en functies te vermelden bij de foto’s. Je kan er ook wat dieper op ingaan, bijvoorbeeld door er een pagina achter een foto te zetten waar de functie van de betreffende medewerker staat beschreven en waar ze iets over zichzelf kunnen vertellen. Zo weten potentiële klanten gelijk met wie ze te maken gaan krijgen en wat voor vlees men in de kuip heeft.

Zeer belangrijk, vraag om toestemming

Sinds 25 mei 2018 is de nieuwe AVG en de Wet bescherming persoonsgegevens in gegaan. Dit wilt zeggen dat het wettelijk niet meer mag om zomaar een foto van iemand op je website te zetten, die persoon moet daar toestemming voor geven, het bedrijf moet dat ook altijd kunnen bewijzen. Ook moet je als bedrijf vermelden dat deze goedkeuring op elk moment ingetrokken kan worden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *