De tijd dat je een digitale pasfoto alleen maar kon laten maken in een speciaalzaak ligt ondertussen al geruime tijd achter jou. Alleen heb je natuurlijk de vraag die je jezelf moet stellen, voor de pasfoto paspoort moet je er toch telkens een beetje onguur uitzien? Daar kunnen we je niet bij helpen, maar met een aantal van onze tips kunnen we er wel voor zorgen dat jouw digitale pasfoto een succes zal zijn en dat je er nog nooit zo goed uit hebt gezien.

 

  • Doe ik het goed?

 Dat is een vraag die je steeds zal horen, en niet alleen bij het maken van het maken van een pasfoto paspoort of een digitale pasfoto. Zorg er dus steeds voor dat je, net als bij de speciaalzaak, voldoende licht hebt. Daar kan je best kiezen voor daglicht en geen flitser. Zorg ook steeds voor een rustige achtergrond, grijs, lichtblauw of wit zijn hiervoor de meest ideale kleuren. Je moet ook steeds in de lens krijgen. Zorg er ook voor dat je steeds met de juiste serieuze blik op het kiekje staat.

 

  • Dont’s 

 Voor een digitale pasfoto is het alles bij elkaar genomen heel belangrijk dat er geen schaduwvorming si op de foto. Je mag dit niet hebben op de achtergrond, maar ook niet in jouw gezicht. Dus, het effect dat je dat mooie snorretje gaf, laat je dus maar beter achterwege. Kijk steeds recht in de camera en zorg ervoor dat je hoofd in het midden van het beeld staat en je schouders recht naar voren. De ogen heb je steeds op een gelijke hoogte van elkaar en recht naar het vogeltje kijken is de boodschap en probeer steeds de brede glimlach of open mond achterwege te laten. Deze zijn namelijk niet toegelaten.

 

Bron: https://pasfoto.me/ 

 

 

  • Een pasfoto maken voor je paspoort

 De pasfoto paspoort is verder ook in kleur, scherp, voldoende belicht en met voldoende contrast genomen. Let ook op de juiste kleurstelling, maar ook op de afmetingen die officieel op 3,5 x 4,5 cm liggen. De plaatsing is ook van belang, want van kin tot haarlijn is 58 tot 67 procent van de foto. Had je gisteren nog zo een leuk hoedje, waarbij je dacht dat het je nieuwe look ging worden? Dan ben je er helemaal aan voor de moeite. Je mag enkel om godsdienstige of levensbeschouwelijke redenen het hoofd bedekt hebben.

Je laat ook steeds jouw artistieke kunsten achterwege, want een foto moet scherp zijn. De contrasten moeten goed te onderscheiden zijn en moeten een natuurlijk beeld geven van hoe de persoon in werkelijkheid is. Ook al is het na een avondje stappen. De foto moet minimaal 400 dpi zijn. Nog even dit, een bril op een pasfoto mag, op voorwaarde dat de ogen zichtbaar zijn, en dat de montuur niet zorgt voor een schaduw.

Je leest het al, een pasfoto paspoort is geen exacte wetenschap. Maar met bovenstaande tips kom je al een heel eind.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *