1. Rule of Thirds
Het uitlijnen van objecten op een bepaald raster in uw foto’s zal balans en intriges aan uw werk toevoegen. Om dit te doen, moet je je voorstellen dat je foto is verdeeld in een raster van 9 gelijke delen, zoals de afbeelding hieronder.

Van daar kader je afbeelding om deze scheidingslijnen zowel verticaal als horizontaal zo goed mogelijk te houden. U kunt de afbeelding ook aanpassen aan hoofdelementen van objecten op kruispunten.

2. Toonaangevende lijnen
Als mensen worden we aangetrokken door lijnen en symmetrische objecten, daarom kan het door foto’s te nemen die gebaseerd zijn op leidende lijnen, helpen om je compositie te verbeteren. Gemeenschappelijke leidende lijnen kunnen wegen, treinsporen, waterwegen en andere lijnen zijn die het oog door een afbeelding kunnen leiden.

Ze hoeven echter niet helemaal recht te zijn. Voor een interessantere hoofdlijn probeer een winderige weg of een gebogen rivier. Zoek naar manieren om lijnen naar je onderwerp te leiden of creatief een verhaal te vertellen.

3. Patronen
Door een foto met patronen te maken, kun je snel mensen tekenen. Het contrast en het patroon in de onderstaande afbeelding maken het zowel opvallend als anders dan de gebruikelijke foto’s van een meer of vijver.

Zoek naar patronen in zowel stedelijke als landelijke omgevingen, je zult verrast zijn wat je kunt vinden! Patronen kunnen ontstaan ​​in de vorm van kleuren, vormen, unieke uitlijningen en meer.

4. Scherptediepte
Door diepte of focus aan uw foto’s toe te voegen, kunt u de aandacht van mensen vestigen op een specifiek object of deel van een foto. In dit geval richten we ons op een specifieke bloem in een boom vol met hen.

Oefen een scherptediepte om uw foto’s intrigerend te maken, met een gericht object en een enigszins onscherpe achtergrond. Als u opnamen maakt bij een lager diafragma, kunt u de diepte van uw foto’s vergroten en de wazigheid vergroten. Scherptediepte werkt goed met portretten.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *